Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepis na makaron zapiekany z kurczakiem, porem i pomidorami. Wszystko pokryte warstwą pysznego serka.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę (dość grubą), solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką. Następnie smażymy przez 15 minut na oliwie z oliwek. Na 5 minut przed koniec smażenia dodajemy pokrojonego w półplasterki pora. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Uwaga: Możemy użyć jednego rodzaju makaronu. Jeśli używamy dwóch rodzajów to zadbajmy o to, aby miały zbliżony czas gotowania, wówczas nie będziemy musieli gotować ich w oddzielnych naczyniach.
W dużym rondlu rozgrzewamy masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy ugotowany makaron i mięso z porem, dodajemy pomidory z puszki. Całość delikatnie, ale starannie mieszamy, doprawiamy do smaku, posypujemy tartym parmezanem i siekanym szczypiorkiem. Makaron zapiekamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia sera. Smacznego.