Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaronowy suflet"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1408
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1408
Składniki
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie. Odcedź, osącz, przełóż do miski. Do ciepłego makaronu włóż masło, wymieszaj. Następnie oprósz 2 op. cukru waniliowego i łyżeczką cynamonu.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Twaróg utrzyj z jajkami, cukrem kryształem, resztą cukru waniliowego i śmietaną.
Naczynie żaroodporne lub brytfannę posmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą. Nałóż połowę makaronu. Rozłóż owoce i wlej masę twarogową. Dodaj pozostały makaron. Suflet piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st.około 30 minut.
Czas ok. 50 min; porcja – 530 kcal, cena 3,10 zł.
Najprostsze słodkie danie przygotujesz, posypując ugotowany makaron (wstążki, świderki) pokruszonym białym serem, a następnie polewając go sosem. Według klasycznego, zapamiętanego z dzieciństwa przepisu robiło się go ze śmietany, cukru i dowolnych owoców lub dżemu.Źródło: Świat kobiety