Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela z kolendrą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Makrele spraw, odetnij głowy, umyj i osusz.
Cytrynę sparz i pokrój w plasterki.
Wyciśnij sok z limonki. Dodaj kolendrę, posiekane zioła, czosnek, cebulę i ostrą papryczkę. Dopraw sos solą oraz szczyptą pieprzu. Do całości dodaj roztopione masło.
Polej makrelę przygotowaną marynatą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
W przecięcie ryb włóż plasterki cytryny i usmaż na rozgrzanej patelni.
Cukinię pokrój w plasterki i usmaż. Dodaj do ugotowanego ryżu. Podawaj z gorącą rybą.Źródło: Telemax