Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela z ryżem i cukinią"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
Makrele spraw i odetnij głowy. Umyj dokładnie w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem.
Z limonki i cytryny wyciśnij sok. Dodaj kolendrę, posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz poszatkowaną cebulę i ostrą papryczkę. Dopraw sos solą i szczyptą pieprzu i wymieszaj z roztopionym masłem.
Polej makrele przygotowaną marynatą i odstaw je na godzinę do lodówki.
Zawiń ryby w folię i upiecz je na grillu razem z pokrojoną w plastry cukinią.
Ugotowany ryż wymieszaj z cukinią i rozłóż go na tale- rzach. Na nim umieść makrele.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax