Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne placuszki na bazie twarogu , są pożywne, sycące bardzo twarogowe z dodatkiem cukru pudru smakują wspaniale. Idealne na śniadanie , obiad , podwieczorek czy kolacje wprost rozpływają się w ustach .
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Do miski przełóż twaróg , mąkę , jajko żółtka , masło , cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek i skórkę z cytryny . Wszystko zmiksuj na gładką masę .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta , układaj niewielkie placki na patelni i lekko je spłaszcz . Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor . Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym .
Małdrzyki podaj z cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami , śmietaną , dżemem czy owocami .