Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Małe burgery owinięte boczkiem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Mielone mięso przełóż do miski i wymieszaj z parmezanem, czosnkiem, suszonym oregano, pieprzem, solą i musztardą francuską. Wbij jajko i dokładnie połącz. Do wymieszanego mięsa wsyp trochę mąki (tak, aby ciasto nie było zbyt rzadkie). Całość dokładnie połącz.
Z mięsa uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz je dłońmi. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej olej. Na małym ogniu usmaż burgery ze wszystkich stron (około 5 minut, w zależności od ich wielkości).
Podsmażone burgery ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Co jakiś czas podlewaj je wypieczonym sosem.
Do burgerów możesz przygotować sos musztardowy. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i frytkami.Źródło: Na żywo