Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z imbirem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Składniki
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Cebulę obieram, siekam, rumienię na oleju. Marchewki obieram, myję, tnę na kawałki. Pokrojoną marchew dodaję do cebuli. Chwilę smażę razem. Chili rozcinam, usuwam pestki, siekam i wrzucam do podsmażonych warzyw.
Całość zalewam wodą, dodaję kostkę bulionową. Gotuję ok. 20 minut. Potem zupę miksuję. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz imbirem.
Kromki chleba kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucam kosteczki chleba i smażę, mieszając, aż ładnie się zrumienią. Zupę rozlewam do miseczek. Posypuję grzankami i pestkami dyni.Źródło: Naj