Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z ziołami i jogurtem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 816
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1496
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 816
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1496
Składniki
<strong>Sycące zupy</strong>
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 50 min • 378 kcal/porcja • 3 zł/porcja
W rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę, nasiona kolendry i paprykę. Smaż 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj marchew, wymieszaj. Zalej bulionem. Przypraw do smaku, zmniejsz ogień, gotuj 20-30 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj.
Pokrój bagietkę na duże grzanki. Wymieszaj je z 1/3 oliwy. Wrzuć na rozgrzaną patelnię i zrumień (5-10 minut). Bazylię i kolendrę zmiksuj z pozostałą oliwą i czosnkiem. Zdejmij z ognia, dodaj zmiksowane zioła i wymieszaj.
Podawaj gorącą zupę z jogurtem i grzankami, posypaną szczypiorkiem i natką.Źródło: Olivia