Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marinara z tuńczykiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Ziemniaki obierz, gotuj ok. 10 minut we wrzątku. Odcedź, przestudź i pokrój na kawałki. Cebulkę obierz, posiekaj. Tuńczyka osącz. Rybę wymieszaj z ziemniakami i cebulą. Przełóż do żaroodpornej formy. Oprósz solą i pieprzem.
Czosnek przeciśnij przez praskę, połącz ze śmietaną. Polej tym w formie. Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 190 st. Gotową zapiekankę udekoruj rozmarynem oraz listkami laurowymi.Źródło: Tina