Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańskie pulpeciki"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 327
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 327
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso przełóż do miski. Połącz z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem i startym imbirem. Dodaj jajko, bułkę tartą, 10 dag pokruszonej fety i posiekane zioła. Wyrób gładką masę.
Dopraw ją solą, pieprzem, połową łyżeczki cynamonu i szczyptą mielonego kardamonu. Uformuj malutkie pulpeciki. Obsmaż je na oleju, przełóż na blachę. Piecz w 180 st. ok. 12 min. 2/3 szkl. pasty tahini połącz z sokiem z cytryny i 1/2 szkl. wody, posól. Pulpety podawaj z zimnym sosem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety