Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla to pyszne, kruche mięso , które zostało zamarynowane , a następnie ułożone i upieczone na grillu. Tak przygotowane mięsko szybko znika z talerza. Polecam
miska, nóż, tłuczek, grill,
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 206
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 206
Składniki
Składniki na marynatę wkładamy do miski , dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy do połączenia. Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy i wkładamy do marynaty na co najmniej 3 godziny , co jakiś czas przemieszać. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty układamy na rozpalonym grillu i grillujemy po 15 - 20 minut z każdej strony. ( w zależności jak miękkie lubimy mięso). Podajemy z surówką, do pieczywem. Ja podałam z surówką z buraczków i papryki czerwonej.
Karkówka podczas grillowania.
Karkówka gotowa do podania.