Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowane kurki z Mazur albo Polesia Lubelskiego"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 159
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 159
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kurki z Mazur Kurki oczyść i umyj, obgotuj w gorącej, osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 15 min (na półtwardo). Odcedź. Zrób marynatę: wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier, na razie nie gotując.
Do przygotowanych słoików włóż grzyby, po ziarenku ziela ang. i listku laurowym. Marynatę szybko zagotuj, gorącą zalej grzyby, zakręć (możesz też zalać grzyby zimną marynatą i spasteryzować – 5 minut). Kurki są gotowe po 4 dniach.
Kurki z Polesia Lubelskiego Kurki oczyść i umyj. Następnie grzyby wraz z obraną, pokrojoną w piórka cebulą, pokrojoną w plasterki marchewką i przyprawami, zalej małą ilością wrzątku, dodaj łyżeczkę soli i gotuj przez ok. 10 min. Następnie odcedź, przyprawy zachowaj. Ocet wymieszaj z 1,2 litra wody, cukrem i resztą soli. Kurki z cebulą, marchewką i przyprawami przełóż do słoików. Wlej zalewę, dobrze zakręć. Gotowe po 4 dniach.Źródło: Świat kobiety