Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Oczyść kalafior, rozdziel na różyczki i przez minutę gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, schłodź w zimnej wodzie i odsącz.
Pozostałe warzywa oczyść, papryczkę pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Razem z kalafiorem włóż do słoików. Do każdego dodaj gałązkę koperku. zalewy zagotuj w 1,5 litra wody. Gorącą zalej warzywa. Zakręć słoiki. Pasteryzuj 20 minut w 85 st. C.Źródło: Tele Tydzień