Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra marynata do karkówki to cały sekret grillowania, Zapraszam na filmik, zobacz jak to robię.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Czosnek i szalotkę posiekać drobno , zmiażdżyć razem z solą w misce lub w moździerzu. Następnie dodać pozostałe przyprawy i to wszystko wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym. Pokroić na plastry o grubości 1 cm. Nie rozbijamy mięsa. Układamy w naczyniu szklanym i dodajemy nasze przygotowane przyprawy, polewamy olejem. Masujemy chwilę ,aż mięso dobrze owinie się w marynatę. Przykrywamy folia i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę a najlepiej na całą noc. Mięso przejdzie super marynatą. Smażymy na grillu po 6 minut z obu stron. Podajemy z ulubiona sałatką np. grecką przepis na moim profilu. Zapraszam na moj kanal na Youtube na film. Ps. Ja moją karkówkę grillowałam w domu, gdyż nie mam ogródka. Karkówka wyszła wyśmienita, palce lizać. Buon appetito!
Oto fotka z grillowania na patelni grillowej.