Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie mojej babci Marysi.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie, pozostałą wodę odlać, ale nie wylewać. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować mięso z fasolą. Jeżeli namoczy się fasolę przez noc, to ugotuje się równo z mięsem. Mięso i fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru. Ugotowane mięso można, albo pokroić na drobne kawałki i wymieszać z całością, albo podać w większych kawałkach. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Dodać masło, sól i pieprz do smaku.