Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony cielęce z gorgonzolą i żurawiną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 479
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24438
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 479
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24438
Składniki
Oczyść mięso, pokrój je w plastry, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozbij tłuczkiem. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu producenta. Możesz wodę zastąpić bulionem warzywnym.
Batata obierz i umyj. Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez ok. 30 min. Po tym czasie wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.
Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony (smażymy z dwóch stron na złoto-brązowy kolor). Gdy medaliony będą już dochodzić, połóż na patelni plasterki batatów.
Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą lub innym pleśniowym. Jeśli ser się nie roztopi, wstaw mięso na chwilkę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną.Źródło: Na żywo