Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony indycze w serowej skorupce"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij na 6 niewielkich kawałków. Rozbij je tłuczkiem, nadając kotletom owalny kształt. Wcześniej kawałki indyka możesz przykryć folią. Dzięki temu nie uszkodzisz delikatnych włókien mięsa.
Żółty ser oraz mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Sery wymieszaj z tartą bułką. Mięso posyp ziołami oraz solą i pieprzem. Oprósz mąką.
Jajka roztrzep ze śmietaną. Zanurz w nich kotlety. Obtocz je w mieszance z serów i tartej bułki. Usmaż na oleju. Podawaj z surówką z marchewki.Źródło: Naj