Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony w czerwonym pieprzu"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9697
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9697
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na 8 małych kawałków. Każdy z nich lekko rozbij dłonią, nadając mu owalny kształt. Kotleciki skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej, włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Pod koniec posyp solą oraz czerwonym pieprzem. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, by nie wystygło.
Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia medalionów. Dolej śmietanę, gotuj dalej, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Zioła opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę bazylii zostaw do dekoracji.
Resztę natki i bazylii grubo posiekaj, dodaj do śmietany. Sos zmiksuj. Przypraw solą oraz białym pieprzem. Medaliony podawaj z uszkami z farszem serowym. Danie polej sosem. Udekoruj resztą bazylii.
ok. 20 minut. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina