Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe, doskonałe na imprezę wieloosobową, bardzo dobre do mocnego alkoholu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ziemniaki pokrojone gotować z kostką rosołową aż zmiękną. Połowę kiełbasy zmielić z cebulą na papkę (jak na sznycle). Kukurydzę, fasole i paprykę opłukać. Resztę kiełbasy pokroić na paseczki, względnie kawałki około 2 cm. Pomidory rozdrobnić. Do ugotowanych w rosole ziemniaków wrzucić papkę z kiełbasy i cebuli, oraz resztę składników z przepisu. Doprawić do smaku, nie zapominając o papryce. Gotować aż ziemniaki przejdą smakiem reszty gulaszu. Podawać jako danie jednogarnkowe, do mocnego alkoholu.