Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykański gulasz z papryką"
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę, włóż do miski. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, ocet balsamiczny, 2 łyżki oliwy oraz po szczypcie słodkiej i ostrej mielonej papryki. Wszystko starannie wymieszaj. Odstaw na ok. 10 min.
2. Mocno rozgrzej patelnię. Włóż mięso i krótko smaż na dużym ogniu (mieszaj, by kąski zrumieniły się ze wszystkich stron). Wołowinę przełóż do garnka. Dołóż pomidory z puszki, wlej gorący bulion. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 60 min.
Oczyść, opłucz i pokrój w kosteczkę zieloną i czerwoną paprykę. Obierz i również pokrój w kosteczkę marchew. Warzywa przesmaż na łyżce oliwy, oprósz solą i pieprzem, dodaj do gulaszu. Duś jeszcze 10 min.
Cebulki osącz z zalewy, korniszony posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj. Przygotowane dodaj do mięsa, wymieszaj, podgrzej. Przypraw gulasz do smaku. Przed podaniem ew. udekoruj go listkami natki, kleksem kwaśnej śmietany albo nachosami.Źródło: Tina