Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość na jedną porcję posiada 594 kcal, w tym 35g białka, 13g tłuszczy i 80g węglowodanów.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj na drobno. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na patelni przez 5-6 minut. Następnie zdejmij cebule z patelni. Wylej ponownie 5g oliwy z oliwek i podsmaż mięso mielone. Dopraw pieprzem podczas smażenia. Do zarumienionego mięsa dodaj pomidory krojone z puszki. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj do całości pieprz, świeżą bazylię, paprykę słodka, przyprawę suszone pomidory, sól oraz czosnek. Całość wymieszaj i dodaj kukurydze, i fasolę. Całość gotuj do zgęstnienia sosu. Posiekaj pietruszkę i dodaj 1/2. W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż ryż do naczynia, następnie dodaj resztę. Posyp całość pietruszką. Smacznego! *opcjonalnie możesz posypać ryż czarnuszką