Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie empanadas"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Składniki
Zrób farsz: rodzynki sparz i osącz. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj mięso, smaż razem kilka minut.
Wlej następnie pół litra wody i duś mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodaj osączone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieć ciasto, dodając tyle wody, aby było plastyczne. Rozwałkuj je na grubość 1/2 cm.
Wytnij krążki o śr. 10 cm. Nałóż farsz, sklej jak pierogi. Usmaż na smalcu na złoto (możesz też upiec w 200°C). Udekoruj.Źródło: Świat kobiety