Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańskie empanadas z salsą"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
na ciasto wymieszaj w misce mikserem z końcówkami w kształcie haków, następnie rękoma zagnieć ciasto. Włóż ponownie do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 1 godz. do wyrośnięcia.
Wołowinę bardzo drobno posiekaj, posyp przyprawami. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Włóż mięso i smaż, aż zrobi się rumiane. Dodaj koncentrat, smaż jeszcze 1 min. Mieszankę meksykańską osącz na sitku, dodaj do wystudzonego mięsa, wymieszaj.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrób. Odrywaj po sporym kawałku i cienko wałkuj. Szklanką wykrawaj krążki. Na każdy nałóż po łyżeczce farszu i sklej pierogi. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 15 min w 200 st.
Przygotuj salsę: drobno posiekaj chili, cebulę oraz kolendrę. Pomidory razem z zalewą przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj posiekane oraz 2–3 łyżki oliwy. Przypraw solą, pieprzem i obranym, przeciśniętym czosnkiem. Sos podaj z pierogami.
Jeszcze więcej ziół!
Do usmażonego mięsa na nadzienie dodaj drobno posiekaną świeżą kolendrę oraz oregano.Źródło: Tina