Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syty obiad wersji zapiekanki, koszyczki makaronowe nadziewane farszem meksykańskim.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1.Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli przekładamy mięso, przyprawiamy przyprawami chili, solą oraz wsypujemy czosnek.
3. Podlewamy wodą i dodajemy kukurydzę, fasolę.
4. Następnie dodajemy 3 łyżki ketchupu i 3 łyżki koncentratu.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 6. Po ugotowaniu koszyczki nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Kostkę rosołową rozrabiamy w 1 ½ szk. gorącej wody.
8. Do bulionu dodajemy 3 łyżki ketchupu i 3 łyżki koncentratu , mieszamy
9. Sosem polewamy koszyczki.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C. 12. Danie meksykańskie gotowe. 13. Smacznego.