Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańskie kotleciki w sosie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Fasolę odsącz z zalewy, wypłucz, zmiksuj, połącz z mięsem, jajkiem, sezamem i przyprawami. Formuj kulki, smaż ok. 10 minut.
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Ryż gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Chwilę podsmaż, dodaj pomidory, przypraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, duś przez 5 minut.
Dodaj ryż, wymieszaj. Na wierzchu układaj kotleciki, posyp startym serem, włóż do piekarnika i poczekaj, aż ser się rozpuści. Udekoruj bazylią, podawaj z grzankami.
Czas około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień