Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie Tortille z kurczakiem i sałatką to moja fantazja na tortille. Wypełniam je smażonym w kawałkach filetem z kurczaka, kukurydzą i sosem barbecue. Podsypuję żółtym serem. Składam na pół i podsmażam chwilkę na patelni, aby ser się roztopił i je skleił.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Zaczynamy od umycia i osuszenia fileta z kurczaka. Kroimy na kawałki, nie za drobne. Doprawiamy wedle swojego smaku i obtaczamy kawałki w mące. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę (oliwy musi być tak na 1cm) i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu układamy kawałki najlepiej na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz. Na rozłożonej tortilli kładziemy kurczaka, kukurydzę, polewamy sosem barbecue i dodajemy tarty ser żółty. Składamy na pół. Rozgrzewamy patelnie, bez żadnego tłuszczu i podsmażamy placki. Usmażone tortille kroimy na pół.
Myjemy warzywa. Wrzucamy szpinak do miski, pokrojoną natkę, pokrojonego pomidora oraz ser kozi. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sokiem z cytryny oraz oliwą. ENJOY THE FOOD