Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Melonowa przystawka ze śliwkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Śliwki wypłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdą przekrój w taki sposób, by dało się łatwo usunąć pestkę.
Ser pokrój w grube plastry, a potem w słupki odpowiadające długością wielkości śliwek. Powkładaj je w miejsca po pestkach. Boczek pokrój w plasterki, a potem w cienkie paski. Każdą śliwkę z serem owiń boczkiem, zepnij wykałaczką. Ułóż koreczki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Piecz 10 min w 180 st.
Melon umyj, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Ostrym nożem pokrój każdą połówkę na trzy części. W melonowe łódeczki powbijaj wykałaczki ze śliwkami. Oprósz solą i pieprzem.
Czas ok. 30 min; porcja – 320 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety