Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty sos. do ryżu, makaronu jak i na kanapki
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Soczewicę zalać wrzącą wodą dzień wcześniej.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić na pół talarki. Do wolnowaru włożyć mięso mielone, marchew, pietruszkę, por, odsączoną soczewicę, pomidory z puszki łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku bazylią, pieprzem oraz chili. Wolnowar ustawić na wysoki ogień na ok 4-5 godzin. W trakcie gotowania należy sprawdzić czy gęstość nam odpowiada i dodawać koncentrat pomidorowy. Podawać np z ryżem Smacznego.