Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewolucyjny przepis na kotlety mielone - zamiast smażenia zapiekamy je w piekarniku z kapustą i aromatycznym sosem. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub składnik obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis przy najbliższej okazji u siebie w domu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Kapustę pokrój w krążki. Blachę piekarnika wyściel papierem. Pokrojoną kapustę rozłóż na blasze.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy. Mięsną masę wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości kotleciki.
Ser zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Do sera dodaj jogurt grecki, przecier pomidorowy i majonez. Sos dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.
Na krążkach wyciętych z kapusty rozsmaruj po łyżeczce sosu. Na górę wyłóż kotlety z mięsa mielonego.
Mielone na kapuście wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45-50 minut.