Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne kotlety mielone, zawijane w boczku w pachnącym lasem sosem. Takie kotlety są bardzo pyszne i z pewnością możesz je przygotować na obiad świąteczny.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 521
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 133
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 224
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 521
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 133
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 224
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę słodką, majeranek i wyrabiam masę mięsną. Formuję owalne kotlety. 2. Paski boczku po dwa na każdy kotlet, rozkładam, układam na paskach boczku kotlety i zwijam. Kotlety przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°c.
Sposób przygotowania sosu: 1. Grzyby zlewam wrzącą wodę i moczę około 30 minut. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli wlewam grzyby wraz z wodą z moczenia,sos sojowy, wsypuję gałkę muszkatołową, sól, pieprz i gotuję około 20 minut. Po tym czasie sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i sosem polewam upieczone kotlety.
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 5. Smacznego.