Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w zapiekance"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
na klopsiki wymieszaj, formuj kulki, smaż na oleju. Papryki i cebulę pokrój drobno. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę, smaż 10 minut, dodaj koncentrat i ketchup. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli, wymieszaj.
Przygotuj placuszki. Rozpuść masło, ostudź. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko, masło i przyprawy, zmiksuj. Patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, małą łyżeczką nakładaj placuszki. Smaż na złoty kolor.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy, układaj kotlety, na nich placuszki. Całość polej sosem przygotowanym ze śmietany, jajka, sera i gałki muszkatołowej. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień