Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z brukselką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6555
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6555
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Mięso mielone przesmaż na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Brukselkę umyj, oczyść i wrzuć na 10 min do osolonego wrzątku. Odcedź.
W natłuszczonej formie żaroodpornej rozsmaruj usmażone mięso, na nim ułóż brukselkę.
W rondelku rozpuść masło, oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, powoli dolewaj mleko i śmietankę. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
Dodaj pokrojony serek i rozpuść w sosie. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Gotowym sosem zalej w formie. Piecz 30 min. w temperaturze 200°C.Źródło: Telemax