Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe mielone albo zostały z poprzedniego dnia, możemy wykorzystać ten przepis. Polecam kotlety są pyszne.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijajmy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wsypujemy bulkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju warzywa ( marchewkę z groszkiem) podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy kostkę, solimy i gotujemy 20 minut. 3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do warzyw, chwilkę gotujemy.
4. Warzywa łączymy z kotletami. 5. Gotowe. 6. Smacznego.