Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z gryką i pieczarkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Kaszę gotuję na sypko w osolonej wodzie. Bułkę tartą zalewam letnią wodą, odstawiam na 5 min.
Mięso wyrabiam z jajkiem, namoczoną bułką tartą, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczarki czyszczę i ucieram na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno siekam, podsmażam wraz z pieczarkami. Dodaję kaszę oraz natkę. Doprawiam do smaku.
Łyżką nabieram troszkę mięsa, spłaszczam, nakładam farsz i zlepiam, formując kotleciki.
Obtaczam w bułce tartej. Obsmażam na oleju ze wszystkich stron.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie