Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z indyka z tymiankiem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8855
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8855
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
Cebule umyć, obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oleju, wystudzić.
Mięso połączyć z majonezem, przyprawami i suszonym tymiankiem, dodać cebulę. Wstawić do lodówki na 30 min, by smaki się przegryzły. Masę wymieszać z jajkami i bułką.
Z masy formować zwilżonymi dłońmi okrągłe kotleciki, każdy z nich obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu kotlety warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem dla smaku i wyglądu posypać listkami świeżego tymianku.
Jeśli do masy mięsnej dodasz nie dwa, ale trzy jajka, w tym białka ubite na sztywno, kotlety będę rozpływać się w ustach.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium