Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z kaparami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15128
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15128
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Bułkę namocz w zimnej wodzie. Cebule obierz. Jedną pokrój w kostkę, drugą przetnij na pół. Bułkę odciśnij i zagnieć z mięsem, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj klopsy. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj połówki cebuli, liść laurowy i sól. Włóż klopsy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Masło roztop na patelni. Dodaj mąkę i lekko przysmaż.
Wlej pół litra wody, w której gotowały się klopsy i połowę śmietany. Wymieszaj i zagotuj. Dodaj kapary i klopsy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Resztę śmietany i żółtka wymieszaj. Wlej do sosu po zdjęciu go z ognia. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo