Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z marchewką"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11399
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11399
Składniki
Bułeczkę namocz w mleku. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Paprykę oczyść, strączek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mielone mięso przełóż do miseczki. Dodaj jajko i odciśniętą kajzerkę. Wrzuć rozdrobnioną marchewkę, paprykę, cebulę i czosnek. Wlej 2 łyżki zimnej wody. Przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z mięsnej masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Obtocz je w mące. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je na rumiano ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Usmażone kotleciki przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw na 10-15 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 100 st, aby mielone doszły w środku. Gotowe kotleciki udekoruj np. listkmi szpinaku albo sałaty.Źródło: Tina