Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja na temat mielonych: mielone z marchewką i kaszą kuskus. Delikatne w smaku, trochę przypominające gołąbki.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. /do napęcznienia i wystudzenia/. Marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy startą marchew i cebulę i rozdrobniony widelcem kuskus. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Masę odstawiamy na 20 min, żeby składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy formujemy pulpety i smażymy je na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu z ziemniakami, ogórkiem lub surówką.