Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z nadzieniem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1062
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1062
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Na farsz: pieczarki myję i drobno ścieram. Ogórek i paprykę kroję w kosteczkę, a por myję i tnę w cienkie plasterki. Starte pieczarki obsmażam na łyżce oleju przez 3 minuty. Dodaję plasterki pora. Duszę razem jeszcze 2 minuty. Odstawiam do wystudzenia. Potem dodaję kosteczki ogórka i papryki. Przyprawiam solą i pieprzem.
Mięso mielone mieszam z jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej i wodą. Przyprawiam, wyrabiam. Nabieram porcje mięsa wielkości jajka. Formuję placuszki. Kładę na nie porcje farszu i lepię podłużne kotleciki.
Panieruję je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Naj