Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy obiad dla wegetarian. Pyszne kotleciki które można jeść na ciepło i na zimno.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Soczewicę moczę pół godziny w zimnej wodzie, następnie gotuję ją około 20 minut. Odstawiam do wystudzenia i odcedzam na sitku. Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam na oleju razem z czosnkiem. Do cebuli dodaję pieczarki i przesmażam dalej. Do soczewicy dodaję pieczarki, mąkę kukurydzianą, ser żółty pokrojony, papryczkę chili pokrojoną, kaszę jaglaną ugotowaną, jajko, sól, pieprz, pokrojona natkę, tymianek, paprykę wędzoną, czubricę, majeranek.Całość mieszam i formuję kulki. Obtaczam w bułce tartej.Smażę na oleju na wolnym ogniu. sos: Cebulę pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej przesmażam.Solę, pieprzę, dodaję majeranek. Krupczatkę rozrabiam w śmietanie i wlewam, do pieczarek, zagotowuję. Całość miksuję blenderem. Kotleciki podaję z sosem.