Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6599
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6599
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Takie mieszane kotlety z mięsa i soi są o wiele smaczniejsze niż z jednorodnych składników.
Soję opłucz, wsyp do garnka, zalej wodą i pozostaw, aby namiękła. Odlej wodę, wlej czystą i gotuj, aż soja będzie miękka. Odcedź, odstudź i zmiel lub zmiksuj.
Bułkę tartą wsyp do miski, zalej mlekiem. Dodaj mięso mielone, soję, pokrojony w kostkę żółty ser, wbij jajka.Wymieszaj masę. Wsyp po szczypcie obu przypraw oraz soli i pieprzu. Masa musi mieć dosyć wyraźny smak.
Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Ułóż kotlety na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Podaj z sezonową surówką, np. z pomidorów, papryki oraz cebuli.
Porcje 10 Przygot. 140 min Cena 1,30 zł Kalorie 420 kcal
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza ZdrojuŹródło: Bella Relaks