Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzien dobry zapraszam na pyszny obiadek. Nigdy mielone nie wyszły mi tak dobrze i wcale nie potrzebowałam do tego standardowych składników. Zapraszam!
Patelnia, miska
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach i podsmażamy z pokrojoną drobno cebulką i czosnkiem. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski dajemy mięso, cebule z marchewką, przyprawę uniwersalna, pieprz, zioła prowansalskie i majeranek. Formujemy kotlety, obtaczamy w mące tortowej i smażymy (najlepiej ma smalcu z olejem) Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!