Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z warzywami w złocistej panierce"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Czas przygotowania: około 40 minut
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Mięso wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i odciśniętą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotletów. Ziemniaki obrać, opłukać, grubo zetrzeć.
Pozostałe jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka. Białko wymieszać z musztardą i startymi ziemniakami. Przyprawić solą. Frykadelki zanurzyć w roztrzepanych żółtkach. Oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na oleju 8 minut z każdej strony.
Pory oczyścić, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć, pociąć w plastry. W garnku zagotować 400 ml posolonej wody. Włożyć warzywa. Gotować je 10 minut. Dolać śmietanę. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać do mięsa. Gotowe danie udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco