Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z ćwiartkami młodych ziemniaków pieczonych w łupinie :) Zdjęcie dodam niebawem ;)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki myjemy, osuszamy. Kroimy na 4 części. W piekarniku układamy folię, nagrzewamy go do 200 stopni i układamy ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, po 10 minutach poprzekładać ziemniaki na inną stronę.
Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodawać bułkę tartą aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do wyrabiania kotletów. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Po kilka minut z obu stron, do przyrumienienia.
Ziemniaki i kotlety przełożyć na talerz, dobrze smakuje z surówkami lub ketchupem ;)