Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z ziemniakami i ogórkiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Składniki
Ziemniaki pokroić w łódeczki, podsmażyć na łyżce oleju. Cebule umyć, obrać, posiekać. Osobno podsmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki.
Papryczki umyć, przeciąć wzdłuż, oczyścić z nasion i drobno posiekać, dodać do mięsa z cebulą, dołożyć oliwki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać z łódeczkami ziemniaczanymi.
Ogórek umyć i obieraczką do warzyw pociąć go w paski. Dodać do całości, posypać posiekaną natką.
Zamiast ogórka możesz dodać fantazyjnie pokrojoną cukinię lub marchewkę. Całość warto posypać tartym parmezanem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium