Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Umyj papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę. Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Rozgrzej olej w większej patelni lub garnku i podsmaż cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki. Smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Schab oczyść, pokrój na płaty i rozbij. Oprósz przyprawą do gyrosa. Boczek pokrój w cienkie plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Naczynie żaroodporne posmaruj cienko olejem, Rozłóż kilka plastrów schabu (tak by schab przykrył dno naczynia). Nałóż połowę farszu, połowę mozzarelli oraz połowę boczku. Na to kolejna warstwa schabu, reszta farszy, reszta mozzarelli oraz reszta boczku. Na sam wierzch układamy resztę schabu. Pieczemy 90 minut.