Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie się już zaczął, dlatego proponuje pyszną roladę z cukinią oraz kurczakiem. Roladę można podać jako danie obiadowe na ciepło lub jako przekąskę na zimno.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem z odrobiną soli. 2. Dodajemy żółtka nadal ubijając. 3. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczach, odciskamy sok i dodajemy do masy jajecznej. 4. Następnie ścieramy ser na tarce o dużych oczach i również dodajemy do masy. 5. Na koniec wsypujemy mąkę, doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 6. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7. W tym czasie co piecze się nam ciasto robimy farsz, cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Mięso drobno kroimy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka i dodajemy do cebuli. 9. Następnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz ogórki, 10 minut prużymy.
10. Ciasto po upieczeniu wykładamy na stół, układamy plasterki sera żółtego, na całej powierzchni ciasta oraz nakładamy farsz.
11. Na koniec układamy pokrojone w plasterki ser mozzarellę i zwijamy ciasto w roladę.
12. Układamy ponownie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 180°C.
13. Rolada gotowa. 14. Smacznego.