Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którym w kuchni smakuje prawie wszystko i lubią czasem zjeść coś innego ;)
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Do miski skruszyć drożdże, Zasypać cukrem i poczekać kilka minut, aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 10 min. Następnie dodać pozostałe mleko, mąkę, oliwę i przyprawy, wymieszać.
Potem dodać mięso mielone i wyrobić ciasto. Ja miałam akurat pozostałość mięsa drobiowego, ale moim zdaniem wieprzowe też mogłoby być.
Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W tym czasie różyczki brokuła zanurzyć we wrzątku na 3-4 min., odcedzić i przelać zimną wodą. Wyrośnięte podzielić na równe części (u mnie 10 szt).
Każdą rozpłaszczyć, na środek kłaść plasterki sera i różyczki brokuła.
Uformować bułkę i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na 15 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika można posmarować mlekiem.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 30-35 min. Można podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!