Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne ptysie z kapustą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Ciasto: margarynę pokrój, włóż do rondelka, wlej 2 szklanki wody, zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Ostudź. Ciasto ucieraj, dodając jajka i proszek. Uformuj ptysie, piecz 30 min w 200°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: mięso, cebule i czosnek pokrój, usmaż na oleju. Ostudź. Kapustę ugotuj, ostudź. Zmiel z mięsem i warzywami, przypraw. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie