Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsno-dyniowy kociołek"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Umyty ryż gotujemy na sypko. Umyte mięso kroimy w dużą kostkę i porcjami obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu szklimy obraną, posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem, curry i majerankiem. Podlewamy rosołem i winem. Dusimy około godzinę, mieszamy z ryżem.
Dynię kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki. Warzywa dodajemy do gulaszu. Całość gotujemy jeszcze 15-20 minut po czym, jeśli trzeba, ponownie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką i podajemy.
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji 2,90 złŹródło: Rewia